Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat

Busca concertsBusca concerts per dia

Notícies · Galeries Fotogràfiques

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Un Guitar BCN amb poques estrelles de la guitarra


Un Guitar BCN amb poques estrelles de la guitarra

El festival Guitar BCN ha presentat aquest migdia de 26 de gener de forma oficial la seva edició de 2016 a l’Antiga Fàbrica Damm. No hi ha hagut grans sorpreses en el cartell, amb anterioritat ja s’havia anunciat el concert de la seva figura més destacada, Noel Gallagher, el 4 d’abril al Sant Jordi Club.

Encara que la majoria de grups del cartell fan servir guitarres, al cartell manquen més figures d’aquest instrument -Tomatito, Tommy Emmanuel, Adrian Belew Power Trio...- i especialment alguna de hard rock o blues –Jack Broadbent-, estils pràcticament inexistents en aquesta edició, clarament farcit en la seva major part de de pop-rock.

No obstant això, des de la promotora del cicle de concerts, The Project, s’assegura amb total fermesa que aquesta és “la millor edició del Guitar de tots els temps, amb 40 concerts, 80.000 entrades a la venda de les quals ja s’han venut més de 20.000”. Tindrà un pressupost de 1 milió d’euros del qual un 8% es de procedència de les administracions públiques.

‘Highlights’

Altres concerts de gran format seran el de James Bay el 12 de març a Razzmatazz, Vanesa Martín el 19 de març al Sant Jordi Club i el d’Amaral el 11 de juny al Sant Jordi Club.

El festival l’encetarà Luis Eduardo Aute el 18 de febrer al Palau de la Música amb la projecció d’una pel·lícula dirigida per ell mateix amb amics convidats com Estopa, Miguel Poveda o els Amics de les Arts.

Destaca també en el cartell la doble cita amb Adrià Puntí, el 11 de març i el 15 d’abril a L’Auditori, amb dues cites diferenciades, una pel seu nou disc i una altres, més personal, que girarà al voltant del llibre que ha publicat segons assegura l’orgranització del festival.

Altres grans figures del cartell són Caetano Veloso i Gilberto Gil que van tancar la passada edició i tornen per aclamació popular el 2 d’abril al Palau de la Música, la gira de comiat dels veterans Orquesta Buena Vista Social Club el 4 d’abril a l’Auditori del Fòrum.

Responsive image

Moltes figures estatals

El gruix del cartell està format per figures catalanes i de tot l’Estat com: Ramon Mirabet el 10 de març a l’Apolo, Igor Paskual el 1 d’abril al Barts Club, Andrés Suárez el mateix dia al Barts, Enric Verdaguer –que ha fet una miniactuació a la roda de premsa, com es pot veure a la fotografia- amb Cybee el 8 d’abril a Luz de Gas, Juanito Makandé el 9 d’abril a Barts, Bebe el 15 d’abril en el Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, Tomatito –la gran figura de la guitarra de la present edició- el mateix dia al Barts, Carmen Boza el 24 d’abril a L’Auditori, Revólver en acústic el 30 d’abril a Barts, Blaumut el 6 de maig a Barts, Quimi Portet el 12 de maig a Barts, Carlos Sadness –també present a la roda de premsa- el mateix dia a l’Apolo, Damià Olivella el 20 de maig a Barts Club, Animal el 21 de maig a Bikini, Ramon Aragall i Pol Cruells el 27 de maig a Luz de Gas i Rozalén el 15 de juny al Palau de la Música.

Més figures internacionals

Altres figures internacionals destacades són: An Evening with Greg Dulli el 24 de febrer a Barts, Adrian Belew Power Trio –una altre figura guitarrística del festival- el 2 de març a Bikini, Caravan Palace el mateix dia a Barts, Tommy Emmanuel el 16 de març a Barts, Marcus Miller –grandíssim baixista- el 13 d’abril a Barts, Ludovico Einaudi –concert de piano solo- el 14 d’abril al Liceu, Tindersticks el mateix dia a L’Auditori, An Evening with Yann Tiersen el 3 de maig al Palau de la Música, Jack Broadvent el 7 de maig al Barts Club, Nora Norman el 13 de maig al Barts Club i Judith Owen el 14 de maig al Barts Club. 


AgendaConcerts.cat