Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat


Busca concerts per dia

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Salut entona el mea culpa: la celebració de festivals va ser “un error”

p>Josep Maria Argimon, conseller de Salut de la Generalitat, ha reconegut en una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’ que “les coses no s’han fet bé” i que “hauríem d’haver reaccionat abans”, després que la taxa de contagis a Catalunya s'hagi disparat, sent una de les més altes de tota Europa en poques setmanes.

A AgendaConcerts.cat fa un parell de dies ens preguntàvem si la celebració de festivals havia estat un error i el conseller ha assenyalat que la celebració dels macrofestivals Vida Festival, Canet Rock i Cruïlla “ha estat un error” . Argimon, encara més contundent, ha apuntat que “no ho repetiria”.

Tot i que per ara no hi ha indicis que hagin causat un impacte decisiu de la quinta onada de la Covid-19, Argimon ha dit que l’important en aquest cas ha estat el missatge contradictori que s’ha llençat a la població, lamentant el to dels missatges dirigits al públic donant a entendre que la pandèmia s'havia acabat.

El conseller ha descrit el termini de temps entre la fi de curs escolar i la nit de Sant Joan com “la tempesta perfecta” que ha resultat en una taxa de contagis gairebé vertical a la gràfica d’incidència per dies.

Finalment, entre les noves mesures contra la propagació del virus es troba la tornada del toc de queda, entre les 00:30h i les 6 de la matinada, en els municipis amb una taxa superior a 400, ara mateix a Catalunya és del 1.088. Una mesura que el conseller considera “imprescindible”.