Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat

Busca concertsBusca concerts per dia

Notícies · Galeries Fotogràfiques

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Llegir en Català · Leer en Español

SFDK no actuarà més al Bioritme per no acceptar “formació de gènere” del festival

El grup de rap SFDK, MC Zatu i el DJ Acción Sánchez, va actuar el passat divendres 23 d’agost al Festival Bioritme que se celebra al pantà de Sau. Mentre es portava a terme l’actuació, una espectadora es va dirigir al punt lila del festival, lloc per “prevenir, abordar i visibilitzar les agressions masclistes i LGTBIfòbiques”, perquè les cançons del grup “ferien la seva sensibilitat”, segons un comunicat del festival tot que no puntualitza concretament que és el que li semblava feridor a aquesta persona del grup sevillà.

Una “comissió de gènere” va voler parlar amb el grup al final de la seva actuació “per comunicar-li els fets” i la necessitat d’impartir “formació prèvia” (de gènere) però ells es van negar. El festival va comunicar al grup sevillà que farien públic un comunicat sobre els fets i, segons el mateix comunicat, el grup va canviar el seu parer i va acceptar la xerrada. No obstant això, el festival assegura que a causa del“grau de violència del moment, des de l’organització es finalitza el diàleg”. Com a conseqüència, es publica el comunicat a Facebook i s’ha anunciat que el Bioritme no tornarà a contractar a SFDK.

El festival ha provocat una gran controvèrsia al voltant del grup SFDK, que no s’ha pronunciat al respecte, tot i que finalitza el seu comunicat assegurant que no volen "iniciar una confrontació amb el grup, ni persones properes".

Diverses personalitats del món de la música han donat suport al SFDK com Juancho Marqués, Lola Índigo, Cyclo... I és que SFDK és un grup que està bastant lluny de ser assenyalat com masclista amb lletres com la de la cançó ‘Ovarios y Pelotas’: “Que no te pongan de puta ni de princesa, mujer sinónimo de fortaleza y de inmortalidad”.


AgendaConcerts.cat