Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat

Barcelona · València · Palma · Alacant · L'Hospitalet de Llobregat · Elx · Terrassa · Badalona · Sabadell · Castelló de la Plana · Lleida · Tarragona · Mataró · Santa Coloma de Gramenet · Reus · Girona · Sant Cugat del Vallès · Cornellà de Llobregat · Torrevieja · Sant Boi de Llobregat · Torrent · Rubí · Orihuela · Gandía · Manresa · Paterna · Benidorm · Sagunt · Vilanova i la Geltrú · Castelldefels · Viladecans · El Prat de Llobregat · Granollers · Alcoi · Cerdanyola del Vallès · Sant Vicent del Raspeig · Mollet del Vallès · Elda · Vilarreal · Calvià · Eivissa · Manacor · Vic · Figueres · Esplugues de Llobregat · Gavà · Tortosa · Salt · Sitges · Igualada

Busca concertsBusca concerts per dia

Notícies · Galeries Fotogràfiques

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Llegir en Català · Leer en Español

El Festival Esperanzah! 2018 dedica un dia exclusivament a les dones


El Festival Esperanzah! 2018 dedica un dia exclusivament a les dones

L’ Esperanzah! dedicarà en la seva desena edició un dia en el qual les dones seran les protagonistes absolutes del festival que se celebra al Parc Nou del barri de Sant Cosme d’El Prat de Llobregat.

 El 12 d’octubre, l’Esperanzah! tindrà un cartell cent per cent femení –també hi haurà majoria a l’equip tècnic-, resposta a la discriminació que pateixen sobre els escenaris dels grans festivals. Segons apunta a la seva web l’Esperanzah!, només un 13 per cent dels grups que actuen als principals festivals espanyols tenen dones a la seva formació. En els festivals més petits el percentatge no millora.

L’exemple més mediàtic és l’Azkena Rock. En la seva darrera edició del 2018 que va encapçalar la Joan Jett només 4 de 40 grups comptaven amb presència femenina. Però és que a l’Azkena Rock 2017 només una dona va trepitjar els seus escenaris, Sally Ann Evans, cantant de Buck and Evans.  Segons assegura la promotora Last Tour, per defensar-se de les crítiques d’associacions feministes i l’Ajuntament de Vitòria, el mercat del rock és 95 per cent masculí.

Però és que en altres festivals dedicats a música fusió i produït per dones com el Canet Rock ha passat el mateix. En la seva edició del 2017 només va comptar amb una dona actuant sobre els escenaris: la Maria Astellé del grup Ítaca Band. Gemma Recoder, directora del festival, va dir llavors que “és absurd posar dones per omplir quotes, va contra el feminisme”.

L’Esperanzah ajuda a visibilitzar les dones sobre l’escenari en un dia dedicat a elles. Actuaran Arianna Puello, Ana Tijoux, Vinila Von Bismark, Amparo Sánchez i el col·lectiu Arte Muhé, Alicia Ramos, Anita Kuruba, Aziza Brahim, Banda Futura, Batucada Tabarilea, Belén Natali, Cía Caí, Dj Laia, Dij Luna, Donadanza, Eva Sierra, High Paw, Jhana Beat, Indira, Iris Serrano, La Bora Visuales, La Canija, La Mari, La Otra, Lara Khalo, Las Hijas de la Cumbia, Mane Ferret, María Blanco, María Ruiz, Maruja Limón, Matah Sound, Maui, Noelia Morgana, Paula Bu, Road Ramos, Sadgala, Samira Stella, Sara Curruchich, Tesa, Tribada, i Las Migas, amb la seva nova cantant, Bego Salazar.

Durant el festival també hi haurà dos comiats dels escenaris. Txarango tancarà la gira de dos anys del seu disc ‘El Cor de la Terra’ amb un espectacle singular amb escenografia de Lluís Danés. Gossos -i convidats-, per la seva banda, actuarà per últim cop de forma indefinida en el seu 25è aniversari.

La programació del festival la resta de dies és la següent:

Dijous 11 d’octubre de 2018: Balkan Paradise Orchestra, Bohemios Autorizados, Ebri Knight i Leo Bassi.

Dissabte 13 d’octubre de 2018: Buhos, Cor Safari, Koers, Natxo & The Wireless, Pupil·les i Txarango.

Diumenge 14 d’octubre de 2018: Guadi Galego i Gossos i Amics (concert 25è aniversari).