Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat


Busca concerts per dia

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món · Facebook · Twitter | X · Instagram · Threads


Llegir en Català · Leer en Español · Read in English · Lire en Français · 汉语读

La botiga de discos pitjor valorada del món està a Berlín

Qualsevol comprador habitual de música en botigues físiques de discos sap que els propietaris d’aquests espais acostumen a ser especials, no es tracta precisament d’un negoci que avui en dia els farà rics i molts tenen aquests tipus de locals oberts per pura motivació. No obstant això no implica que aquesta persona hagi de ser especialment comunicativa, ni empàtica, ni tan sols simpàtica.

El que sí és estrany, tal com apunten els comentaris que els usuaris de pàgines de ressenyes de comerços com Google Maps o Yelp entre altres, és trobar-se amb un venedor de discos que fa fora clients que volen comprar i els amenaça de trucar a la policia si no marxen de pressa.

Franz & Josef és una botiga de discos de segona mà al barri de Prenzlauer berg a Berlín i les experiències relatades pels seus “usuaris” són francament sorprenents. En primer lloc s’ha d’apuntar que s’ha escrit usuaris entre cometes perquè es tracta de clients que volien comprar discos, però que els han fet fora de la botiga de males maneres, segons expliquen aquestes persones.

La raó? Segons els clients frustrats és que si en els primers cinc minuts no s’ha comprat un disc, el propietari es posa molt nerviós, comença a preguntar-li al client si tots els seus discos són una merda, que millor no en compri cap perquè no en té ni idea i, finalment, ordena al client que marxi immediatament i no torni mai més o trucarà a la policia, amenaça amanida amb molts improperis. Fins i tot la televisió alemanya ha comprovat aquest comportament amb una càmera oculta tal com es pot veure en aquest vídeo penjat a YouTube.

No tots els comentaris són dolents, altres usuaris asseguren que han pogut xerrar amb el propietari cinc minuts quan estava, excepcionalment, de bon humor i que és un bon lloc per remenar discos quan estan atenent dues noies i no el propietari d’aquesta sorprenent botiga. Tot i que la majoria d’usuaris aconsellen evitar aquesta botiga a tota costa, especialment si només es vol buscar ofertes i no es té clar el disc que es busca. Això sembla ser la clau desfermar la fúria d’un propietari que sembla la caricatura d’un còmic underground, tan enamorat dels seus discos que considera que molts dels seus clients no estan a l’altura del seu catàleg.

Les puntuacions d’aquest establiment a pàgines que recullen experiències d’usuaris com Google Maps, Yelp, pàgines especialitzades com record-shops.org o fòrums de compradors de discos (discogs.com) són devastadores per Franz & Josef. A Google Maps només obté un 1,9 sobre 5 sent el mínim possible un 1, una qualificació pràcticament idèntica a Yelp, dos sobre cinc, amanits amb desenes de comentaris explicant la seva experiència desagradable en aquest local. També hi ha pàgines web que han recollit el testimoni de músics com el Dj Levon Vincent, expulsat igualment de la botiga tot i ser un client habitual.

La pregunta està clara, si el propietari no deixa comprar els clients, ¿com és possible que aquesta botiga de discos encara estigui oberta?