Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat

Busca concertsBusca concerts per dia

Notícies · Galeries Fotogràfiques

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Llegir en Català · Leer en Español · Read in English

La Barts es convertirà en la Casa de la Música de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que la Sala Barts del Paral·lel, de titularitat pública però gestionada per la promotora de concerts The Project, es convertirà en la Casa de la Música de Barcelona. La concessió finalitza l’abril de 2021 i durant el 2020 es portarà a terme un concurs obert per la cogestió d’aquest espai al que també podrà participar la mateixa veterana promotora de concerts barcelonina.

El nou projecte per la sala és esdevenir un espai per la cultura i la música de base de Barcelona. Deixar de banda el seu paper de sala de concerts de grups internacionals, humor o teatre per ser la seu de projectes en desenvolupament sense tenir necessàriament vocació comercial. També podria ser la seu de festivals de petit format de Barcelona que han d’abandonar la Fabra i Coats com el Say It Loud o l’AMFest.

The Project, per la seva banda, assenyala en un comunicat la seva “estranyesa” pel moment escollit pel consistori per anunciar la “reconversió programàtica” de la sala. L’empresa barcelonina ha gestionat aquest espai durant anys convertint-lo en un espai musical de referència de la ciutat a l’alçada del veí Apolo, afegint “des de TheProject hem desenvolupat, en poc més de 7 anys i en un espai que estava pràcticament inactiu a la ciutat, un projecte que ha aconseguit convertir-se en una referència a nivell estatal, amb una programació transversal, contemporània i de qualitat, oberta a tots els àmbits: música, teatre –d’autor, musical i infantil–, comèdia, debat i pensament. És precisament aquest caràcter polièdric el que ha fet que les propostes hagin arribat a més de 160.000 espectadors anuals”, apuntant també que “l’Ajuntament de Barcelona, com a propietari de l’espai, és lliure i està legitimat per prendre qualsevol decisió que cregui encertada pel futur d’aquest equipament”, lamentant que “creiem que avui no era el moment d’afegir més angoixa a un sector tan tocat ni de generar noves inseguretats al futur dels treballadors de l’empresa. No hi havia cap pressa”, i advertint que “Barcelona no té precisament superàvit de sales de concerts ni de teatres com per renunciar a l’explotació i als ingressos d’un projecte singular com aquest”.

L’Ajuntament de Barcelona ha estat protagonista les darreres setmanes d’una relliscada important en el terreny musical. Volia portar a terme un homenatge a les víctimes del COVID amb una sèrie de concerts a balcons i patis de la ciutat. Quan es va fer públic el seu pressupost de centenars de milers d’euros es va originar un important enrenou a les xarxes socials, criticant la mida de la despessa, i molts artistes es van donar de baixa de l’iniciativa assenyalant que aquests diners s’haurien de dedicar a les víctimes. També van haver-hi crítiques assenyalant que aquests diners es podrien dedicar a la cultura de base, la més perjudicada per la crisi econòmica derivada de la pandèmia, en comptes de gastar milers d’euros en una producció televisiva.

En total es dedicaran 4,5 milions d’euros per donar suport al teixit cultural de la ciutat. Amb la voluntat de reactivar el malmès sector de la música en viu, l’Ajuntament posarà en marxa l’iniciativa Sala Barcelona. Un seguit d’espais públics durant els mesos d’estiu: la Sala Gran i Petita de l’Auditori del Fòrum i l’Anella Olímpica.


AgendaConcerts.cat