Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat

Busca concertsBusca concerts per dia

Notícies · Galeries Fotogràfiques

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Llegir en Català · Leer en Español · Read in English

Love of Lesbian, al Palau Sant Jordi: "Un dels concerts més emocionants de la nostra vida"

Santi Balmes, cantant de Love of Lesbian, ha començat el primer concert massiu sense distància social de la pandèmia, davant de 5.000 persones amb mascareta al Palau Sant Jordi de Barcelona, assegurant que és "un dels concerts més emocionants de la nostra vida".

El grup barceloní ja havia actuat abans enfront de 5.000 persones –i moltes més- però el concert del 27 de març és una fita no només pel grup, el Palau Sant Jordi o la ciutat de Barcelona sinó a escala mundial. El músic ha assegurat que "el món ens està mirant" i és cert, l'experiència d'un concert massiu sense distància de seguretat està sent seguida amb gran interès per la premsa internacional com per exemple el diari 'New York Daily'.

El concert és un experiment impulsat per diverses promotores de concerts i festivals musicals per poder tornar a fer concerts massius amb determinades mesures de seguretat. No obstant això, no hi haurà un control posterior de contagis entre els assistents com si va haver-hi a la prova a la Sala Apolo.

El cantant ha assenyalat que, abans del concert, "ja hi ha algú plorant" per començar el concert amb la cançó 'Bajo el volcán'. També ha demanat al públic, dividit en tres zones, que ha donat negatiu en un test d'antígens fet en diverses sales de la ciutat com Razzmatazz o Apolo, que no es tregui la mascareta.

Ha dedicat la cançó 'Si salimos de esta' en especial "a tots, perquè durant la pandèmia hem viscut situacions molt dures, especialment sanitaris, caixeres...", i que "mai es tornin a fer retallades en la sanitat".

Sobre l'escena del Palau Sant Jordi ha aparegut com a convidada la rapera xilena Ana Tijoux, ara resident a Barcelona, per cantar 'Universos infinitos'. Abans d'interpretar 'Segundo asalto', Santi Balmes ha remarcat que "per una vegada donar negatiu és positiu", donant un toc d'humor a la vetllada, farcida dels grans èxits de la banda.

Balmes ha assegurat que quan surti el disc nou moltes cauran per encabir el nou repertori. A continuació ha interpretat 'Los males pasajeros'.

I que aquest concert és una batalla guanyada d'una guerra que encara continua, abans d'interpretar 'Manifiesto delirista' i també comentant la lluita per la contenció d'un mateix per fer abraçades. Julián Saldarriaga ha assenyalat al respecte que troba a faltar no arribar a casa a les 3 de la matinada.

Suu –de nom complet Susana Ventura-, "des del Maresme més lliure i tropical", segons Saldarriaga, ha estat la segona convidada a pujar a l'escenari del Sant Jordi per cantar 'Incendios de nieve'. Durant la cançó, Balmes ha convidat al públic ha cantat "amb mascareta" el "loooo lololololo". L'únic lloc on els assistents es poden treure la mascareta és a la zona del bar, no a la pista.

Als bisos d'aquest concert històric han sonat un inici de versió de 'Riders on the storm' de The Doors abans de '1999', amb estrofes com "putas ganas de seguir el show'. En el medley també ha sonat 'Porque te vas' de Jeanette.

El concert ha anat acabant amb 'Allí donde solíamos gritar' que el públic ha corejat amb força. Balmes ha assegurat que l'experiència ha estat increïble però la guerra no ha acabat. Finalment han interpretat 'Planeador' i, abans de marxar, Balmes ha dit que hi ha hagut molt pocs positius, 4 de 5.000, i que això podria ser perquè el públic s'ha contingut per anar al concert i que, en conseqüència, organitzar concerts és positiu: "Només desitjo que en un futur, quan algú parli d'aquest concert, vosaltres podeu dir: jo hi vaig ser! Avui hem fet història. Un petit pas per Love of Lesbian però un molt gran per la cultura, ens en sortirem!".

El públic s'ha entregat, extasiat, molts plorants, a un concert tan especial que fa pensar en una tornada a la normalitat. Del resultat d'aquesta iniciativa depen que els festivals i els grans esdeveniments tornin. El públic s'ha retirat de pressa que encara hi ha toc de queda.