Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat

Busca concertsBusca concerts per dia

Notícies · Galeries Fotogràfiques

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Llegir en Català · Leer en Español · Read in English · Lire en Français · 汉语读

Mor Alexi Laiho, ‘frontman’ de Children of Bodom, amb només 41 anys


Mor Alexi Laiho, ‘frontman’ de Children of Bodom, amb només 41 anys

La discogràfica Napalm Records i els perfils de les xarxes socials d’Alexi Laiho, guitarrista i cantant del grup Children of Bodom, acaben d’anunciar la seva mort la passada setmana amb només 41 anys a casa seva a Helsinki. La causa de la mort no ha estat precisada tot i que al comunicat s’apunta a una malaltia que el músic havia patit els últims anys. Certament s’havia vist al finlandès bastant desmillorat en les seves últimes actuacions com la del Rockfest 2019 a Barcelona -imatge.

"Ens sentim aixafats per la sobtada mort del nostre estimat amic i membre de la banda", diuen els companys de banda d'Alexi, Bodom After Midnight, Daniel Freyberg, Mitja Toivonen i Waltteri Väyrynen. "Les paraules no poden descriure aquest xoc i la profunda tristesa que sentim".

Laiho havia acabat recentment el primer disc del seu nou grup Bodom After Midnight, després que el 2019 el grup Children of Bodom quan tres dels seus membres van deixar la banda: Jaska Raatikainen (bateria), Henri Seppälä (baixista) i Janne Wirman (teclats). A continuació els components es van barallar legalment pel nom de Children of Bodom i Laiho va perdre.

Children of Bodom, fundada per Laiho i Raatikainen el 1993, era un dels grups de metall amb més èxit de Finlàndia. Les actuacions de Laiho eren famoses per la seva intensitat i el segon disc del grup, ‘Hatebreeder’, el va catapultar a la fama. A més de Children of Bodom, Laiho també va participar en els grups Warmen, Sinergy –on cantava la seva xicota-, Kylähullut i The Local Band.

Àlbums d’estudi de Children of Bodom:

'Something Wild' (1997)

'Hatebreeder' (1999)

'Follow the Reaper' (2000)

'Hate Crew Deathroll' (2003)

'Are You Dead Yet?' (2005)

'Blooddrunk' (2008)

'Relentless Reckless Forever' (2011)

'Halo of Blood' (2013)

'I Worship Chaos' (2015)

'Hexed' (2019)