Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat

Busca concertsBusca concerts per dia

Notícies · Galeries Fotogràfiques

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Llegir en Català · Leer en Español · Read in English

Mor Sylvain Sylvain, mític guitarrista dels New York Dolls


Mor Sylvain Sylvain, mític guitarrista dels New York Dolls

Sylvain Sylvain (imatge, a l'esquerra al concert del 2008 a la sala Apolo de Barcelona) ha mort el 13 de gener a causa d’un càncer amb 69 anys. El guitarrista va formar part del grup de glam New York Dolls des de l’any 1971 fins a la seva segona dissolució el 2012. El músic va combatre el càncer des del 2018 però finalment ha perdut la batalla.

De nom real Sylvain Mizrahi, va néixer a El Cairo el 14 de febrer de l’any 1951. Quan era molt jove es va traslladar primer a França i després a Nova York, on seria un dels fundadors dels New York Dolls. Aquest grup va debutar amb ‘New York Dolls’ (1973), disc al qual va seguir ‘Too Much Too Soon’ (1974).

El grup se’n va dissoldre de sobte el 1975 quan estava a dalt de tot de la seva fama i al pòdium del glam rock. No obstant això, el grup va donar el testimoni del rock més salvatge sent una de les principals influències del punk rock, Malcom McLaren va fundar els Sex Pistols a Londres després de veure una de les darreres actuacions dels New York Dolls.

Sylvain va encetar una carrera en solitari des de finals dels ’70 fins als anys ’90. Quan els New York Dolls es van tornar a reunir, ja passat el nou segle, va participar en els discos ‘One Day It Will Please Us to Remember Even This’ (2006), ‘Cause I Sez So’ (2009) i ‘Dancing Backward in High Heels’ (2011).

Ara mateix només Kevin Johansen, cantant, queda amb vida de la formació original dels New York Dolls. El 1971 va morir Billy Murcia, bateria, d’una asfíxia accidental quan una groupie el va intentar reanimar després de desmaiar-se d’una borratxera obligant-li a beure cafè; el següent bateria, Jerry Nolan, va morir d’un vessament cerebral el 1992; Arthur Kane, baixista, va morir el 13 de juliol de 2004, 22 dies després de la reunió del grup i el mític guitarrista Johnny Thunders va morir d’una sobredosi de metadona el 1991 a un hotel de Nova Orleans.


AgendaConcerts.cat