Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat

Barcelona · València · Palma · Alacant · L'Hospitalet de Llobregat · Elx · Terrassa · Badalona · Sabadell · Castelló de la Plana · Lleida · Tarragona · Mataró · Santa Coloma de Gramenet · Reus · Girona · Sant Cugat del Vallès · Cornellà de Llobregat · Torrevieja · Sant Boi de Llobregat · Torrent · Rubí · Orihuela · Gandía · Manresa · Paterna · Benidorm · Sagunt · Vilanova i la Geltrú · Castelldefels · Viladecans · El Prat de Llobregat · Granollers · Alcoi · Cerdanyola del Vallès · Sant Vicent del Raspeig · Mollet del Vallès · Elda · Vilarreal · Calvià · Eivissa · Manacor · Vic · Figueres · Esplugues de Llobregat · Gavà · Tortosa · Salt · Sitges · Igualada

Busca concertsBusca concerts per dia

Notícies · Galeries Fotogràfiques

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Llegir en Català · Leer en Español · Read in English

Exposició dels 50 anys de Black Sabbath al Birmingham Museum and Art Gallery

Birmingham és possiblement la ciutat més heavy del món. En aquesta ciutat industrial del centre d’Anglaterra, dedicada als ‘70 a la producció de l’acer, es va esmolar el metall fins a donar-li un fil tan ràpid i tallant com el de Judas Priest, es va forjar una enclusa metàlica tant pesada i abassegadora com la de Black Sabbath, capaç d’aplanar qualsevol metall, o ja als ’80, una bomba d’esquirles metàliques que travessen la carn com mantega, els hiperaccelerats Napalm Death.

Home of Metal i el Museu de Birmingham (Birmingham Museum and Art Gallery) dedicarà una mostra a un d’ells, Black Sabbath, pel seu 50è aniversari, grup format per l’Ozzy Osbourne, Tommy Iommi, Bill Ward i Geezer Butler l’any 1968. Una llarga història amb diverses etapes com quan Ronnie James Dio va substituir a l’histriònic Ozzy quan va marxar del grup per fer la seva carrera en solitari.

La gran mostra estarà projectada des del punt de vista dels seus seguidors i la seva devoció per Black Sabbath. S’exhibirà memorabilia, coleccions personals dels músics, objectes icònics del grup i més de 3.000 retrats del grup de fans de tot el món.

Un grup que ha deixat empremta a altres estils com el doom o stoner amb les seves guitarres ‘down tuned’ i el seu estil lent però demolidor i del qual es diu que "You can only trust yourself and the first six Black Sabbath albums", cita atribuida a Henry Rollins, cantant dels Black Flag. El seu àlbum ‘Paranoid’ és per molta gent el millor disc de l’història del Heavy Metal, amb majúscules.

Els Black Sabbath van portar a terme els seus dos últims concerts, amb l’Ozzy com a cantant, al Genting Arena de Birmingham l’any 2017 sota el nom ‘The End tour’.