Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat

Busca concertsBusca concerts per dia

Notícies · Galeries Fotogràfiques

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Llegir en Català · Leer en Español · Read in English · Lire en Français · 汉语读

Nova Zelanda torna a celebrar concerts per milers de persones sense distància social ni proves

Les imatges de les més d’11.000 persones que  han assistit al concert de L.A.B, The Black Seeds, Mako Road, Bainley Wiley i Anna Coddington al pavelló TSB Bowl of Brooklands a New Plymouth el passat dissabte 9 de gener són impresionants. Les fotografíes del perfil de Facebook del grup L.A.B semblen d’una altra època, quan el públic s’estrenyia a les primeres fileres per fer-se la foto final del concert. Però no, són fotografies del passat dissabte. De fet, les notícies al respecte donen més importància a un augment del nombre de wc que d’un possible contagi massiu de Covid-19. Altres grans espais com l’Spark Arena d’Auckland, amb una capacitat per a 12.000 assistents, també ha obert les seves portes a concerts.

Tot i que són cartells de concerts i festivals purament locals, els artistes estrangers han cancel·lat o ajornat les seves actuacions a Nova Zelanda, al pais es parla d’un “boom” de la música en viu durant aquest estiu amb una agenda apretadíssima d’esdeveniments.

La de Nova Zelanda és una situació que causa una gran envidia a gran part de la resta del Món que, tot i haver començat el procés de vacunació, no espera viure uns concerts sense distància social, mascaretes o proves sanitàries, com a molt d’hora, fins ben entrat el 2022.

Nova Zelanda és un país model a l’hora de combatre la pandèmia del coronavirus i ara, en ple estiu austral, recull els beneficis: una agenda farcida de concerts i festivals sense distància social, proves ni mascaretes, l’únic que es demana al públic és activar l’aplicació Radar Covid-19 al mòvil i quedar-se a casa en cas de no sentir-se bé.

Amb una població d’uns 5 milions de persones, el país només ha patit 25 morts i unes 2.000 infeccions, xifres que gairebé cada país europeu multiplica en un sol dia. El tancament de fronteres a viatgers internacionals i la quarantena obligatòria del març passat han donat un resultat immillorable, una estrategia anomenada “go hard, go early” que la seva admirada primera ministra, Jacinda Ardern, ha aplicat amb gran rigor. Ara els viatgers internacionals han de fer dues setmanes de quarantena obligatòria.