Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat

Busca concertsBusca concerts per dia

Notícies · Galeries Fotogràfiques

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Llegir en Català · Leer en Español · Read in English

La vaga dels 'riggers' no frenarà la celebració del Sónar 2019

El Sónar 2019, malgrat tots els problemes que ha patit, finalment es durà a terme. Els organitzadors del Sónar no oblidaran fàcilment el Sónar de juliol, fora de les seves dates habituals, per la coincidència amb un esdeveniment de La Fira de Barcelona: Lil Uzi cancel·la dates, A$AP Rocky detingut a Suècia i, finalment, la vaga de muntadors d'escenaris -anomenats 'riggers'- que gairebé acaba amb la 26a edició del Sónar abans de començar-la. No serà així finalment gairebé in extremis.

El jutjat Social número 27 de Barcelona ha avalat la contractació d'una empresa externa de la Fira de Barcelona per a la construcció dels escenaris del festival musical. Una contractació que, segons els muntadors d'escenaris en vaga, vulnerava els seus drets de vaga i, per aquesta raó, han portat la queixa al jutjat. En canvi, el jutge ha desestimat la presa de mesures cautelars sol·licitades pel comitè de vaga que paralitzarien un festival que es duu a terme de dijous 18 al dissabte 20 de juliol per un "principi de proporcionalitat", "exercir legítimament el dret a vaga d'uns quants, no pot posar mai en perill la viabilitat del lloc de treball de molts altres treballadors, que també mereixen la tutela dels tribunals de justícia ".

El Sónar, per la seva banda, no ha fet menció expressa a aquest problema en les seves xarxes socials però sí que ha publicat a la seva pàgina de Facebook fotografies de la zona del festival on es veu que el muntatge dels escenaris està molt avançat i, per tant, el veterà festival de música electrònica es durà a terme.


AgendaConcerts.cat