logo Facebook logo Twitter logo Instagram logo Mastodont


logo agendaconcerts.cat
 • Català

  "Peazo concierto la Makovski!", al Festival Altaveu de Sant Boi

  Crònica del divendres 9 de setembre al Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat: Ismael Serrano, Blaumut i Maika Makovski amb el Quartet Brossa.

  "Peazo concierto la Makovski!", al Festival Altaveu de Sant Boi

  Mentre Ismael Serrano desgranava la nit del divendres 9 de setembre el seu cançoner als idíl·lics Jardins de l'Ateneu Santboià, dins el marc del Festival Altaveu 2016 de Sant Boi de Llobregat, i desitjava "enviar força al mestre" –Luis Eduardo Aute, en estat de coma- començant per la cançó '4 y 10' del propi Aute, part del públic que havia assistit al concert de Maika Makovski amb el Quartet Brossa a Can Massallera expressava la seva satisfacció de forma estentòria: "peazo concierto la Makovski!".

  El cantautor, a soles amb veu, guitarra, buzuki, ràdio, pluja i algun problema tècnic menor, va repassar fins més enllà de les dues de la matinada el seu repertori que va esquitxar amb iròniques i humorístiques intervencions. Per exemple, Serrano va dedicar la cançó 'Te Odio' a tots els acompanyants del concert que se'ls va ocórrer, "sense pensar el que feien", acompanyar algun amic o amiga que volgués anar al concert i ara "miren el rellotge cada cinc minuts" i probablement l'odien a ell.

  I és que, segons el cantautor, odiar i ser odiat, en la seva justa mesura, és una cosa que està bé perquè "qui no té principis, no té enemics". I, a propòsit dels trens de mercaderies o viatgers que passen a prop dels jardins on se celebrava el concert, al músic se li va ocórrer que segurament era un maquinista amb una ex que li agradava molt la seva música "i es va empassar cinc concerts del Serrano", afegint en un imaginari diàleg mental del maquinista: "Avui toca el fill de puta del Serrano a Sant Boi? Passaré cinc cops en 20 minuts com a mínim".

  Altres anècdotes, entre les seves cançons càlides i emotives, "joder, que bonica és aquesta cançó que tocaré ara", va dir Serrano en resposta a un assistent que afirmava que havia anat al concert només per escoltar 'El Espejismo'. Serrano li va contestar amb un rotund "doncs quina putada, no?".

  Abans que l'Ismael, a Can Massallera, els Blaumut van fer xiular, cridar i, ocasionalment ballar, en una sala polivalent amb grades mòbils. No obstant això, en aquest cas els comentaris dels músics entre cançons, sobretot del violinista Vassil, no tenien la gràcia de l'Ismael ni, en realitat, gaire sentit. El violinista mateix ho va confirmar dient "jo primer parlo i després penso".

  Però el públic va gaudir del grup igualment i el va aplaudir amb força en un concert que, en la seva gran part, va ser vibrant i ple d'energia tot i el so, de vegades una mica nostàlgic i de vegades enèrgic, que donen instruments de corda com el cello, el contrabaix i el violí, marca de la casa Blaumut.

  I ara sí, la sensació de la nit, el concert de Maika Makovski en col·laboració amb el Quartet Brossa. Una mica més enllà de les nou de la nit van aparèixer a la sala, entre una generosa ració de fum i una altra escassa de llum, els músics formant, asseguts, un semicercle sobre l'escenari.

  Makovski, tot i ser la conductora del concert i seure en el focus d'atenció escènic, en cap moment es va aixecar. No va deixar el grup de corda, el bateria Pep Mula i, als vents, Pau Valls, només com una banda acompanyant. Un senyal de que la cosa anava en sèrio i el quartet de corda no era un adornament sinó que tots els músics formaven una pinya compacta.

  La mallorquina ha apartat el seu vessant més rocker per una altra més folk en el seu últim treball, 'Chinook Wind', fruït de viatges per la terra de les seves arrels paternes, Macedònia, on ha sentit la força de la terra, i el Canadà, d'on prové el títol, un sobtat aire calent que baixa de les muntanyes i pot provocar un desglaç en hores i on ha gaudit d'un fort enamorament. En aquest nou treball, l'artista es concentra en les guitarres i la seva veu, lleugera, harmoniosa i encisadora, i deixa de banda els teclats.

  Els músics es van mostrar més sòlids com una formació amb rodatge i experiència molt més que com una col·laboració esporàdica i la cantant es va alegrar de tocar en un recinte tancat, on podia escoltar el seu eco, "i no al venedor de cotó dolç".

  Un altre comentari que es van poder escoltar entre el públic d'aquest concert, potser discutible, és: "m'encanta quan la Makovski és més Makovski i menys Björk". Un concert amb un format espectacular, digne de gira internacional.

  Avui al Festival Altaveu és el torn de Coque Malla, Marlango, Quimi Portet, Marion Harper, Trau, Coet, Land of Coconuts... Mireu els horaris i la informació aquí.


  El concert de Maika Makovski encisa el públic de Sant Boi


  Temes, tags...

  Festival Altaveu
  Notícies relacionades

  El Festival Altaveu anuncia els seus premis 2019: Rosalía, Clara Peya, Hidrogenesse, Raynald Colom...

  També han estat premiats el Festival Esperanzah d’El Prat de Llobregat, Colectivo Vozes i el promotor musical Gay Mercader.
  0000-00-00
  Llegir més

  Festival Altaveu 2019: Wilco Johnson, The Mani•las, Deltonos...

  El festival musical de Sant Boi de Llobregat se celebrarà del 6 al 8 de setembre. També actuaran Enric Montefusco, Elena Setién, John Paul Keith, Yawners...
  2019-06-20
  Llegir més

  Festival Altaveu 2018: Morgane Ji, Vieux Farka Touré, El Petit de Cal Eril...

  El festival musical de Sant Boi de Llobregat es durà a terme del divendres 7 al diumenge 9 de setembre. Enguany el festival fa 30 anys i ho celebra amb l’espectacle ‘Alça la veu’ en el qual participen Maria Arnal i Marcel Bagés, Núria Graham, Quimi Portet, Roger Mas, Rupert Ordorika, Dolo Beltrán, Enric Montefusco...
  2018-08-23
  Llegir més

  Canvi d'ubicació dels concerts gratuïts del Festival Altaveu per previsió de pluges

  El festival acull d’una banda una producció pròpia de nom ‘Regira’ en la qual han treballat escriptores, músics i productors santboians i, de l’altre, la seva edició més internacional amb The Flamin’Groovies, Kadhja Bonet, Ala.ni, The Limiñanas, OMNI...
  2017-07-04
  Llegir més

  "Peazo concierto la Makovski!", al Festival Altaveu de Sant Boi

  Crònica del divendres 9 de setembre al Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat: Ismael Serrano, Blaumut i Maika Makovski amb el Quartet Brossa.
  2016-09-10
  Llegir més

  Festival Altaveu 2016: Coque Malla, Quimi Portet, Marlango, Blaumut, Maika Makovski...

  El festival de Sant Boi de Llobregat es portarà a terme el divendres 9 i dissabte 10 de setembre.
  2016-06-24
  Llegir més

  Sidonie i Nacho Vegas, festa i reflexió a la jornada final del Festival Altaveu 2015

  Images i crònica de les actuacions de Christina Rosenvinge, Joan Miquel Oliver, Dorian Wood i Anna Moliner.
  0000-00-00
  Llegir més

  Deliciós concert de Howe Gelb i M. Ward als Jardins de l’Ateneu santboià

  Fotografies i petita crònica de Sénior i El Cor Brutal, Amparo Sánchez, SBUD amb Rapsusklei, Malvenidos, Riu...
  0000-00-00
  Llegir més

  La pluja respecta el primer dia de l’Altaveu amb Obeses, Ella Speed i Slack Time

  Crònica i fotografies.
  0000-00-00
  Llegir més

  Howard Gelb & M. Ward, Sidonie, Nacho Vegas, Christina Rosenvinge i Dorian Wood encapçalen L’Altaveu de Sant Boi

  També actuaran la SBDU amb Rapsusklei, Obeses, Senior i el Cor Brutal, Amparo Sánchez, Riu, Joan Miquel Oliver...
  0000-00-00
  Llegir més