logo Facebook logo Twitter logo Instagram logo Mastodont

La Programació de La Mercè i Festival BAM 2019 de Barcelona


logo agendaconcerts.cat
 • Català
  Castellano
  English

  El Liceu celebra 20 anys des de la seva reobertura

  El coliseu líric iniciarà la rehabilitació de la seva façana el 18 de març. La temporada 2019/20 es duran a escena Il Barbiere di Siviglia, Lohengrin o Turandot.


  Booking.com

  El Liceu celebrarà el 20è aniversari de la seva reconstrucció i reobertura l'any 1999, després del devastador incendi de 1994, en la temporada 2019/20. Es durà a terme un recital per commemorar la data en el qual participarà la famosa soprano Anna Netrebko i el seu marit, Iussif Eyvazov.

  Altres veus reconegudes que trepitjaran les taules del Liceu durant la temporada que són Javier Camarena, Juan Diego Flórez, Roberto Alagna, Aleksandra Kurzak, Elena Zilio, Maria José Moreno, Jorge de León, Celso Albelo, Marta Mathéu, Joyce DiDonato, Anita Rachvelishvili, Klaus Florian Vogt, Clémentine Margaine, Gregory Kunde, Elena Sancho Pereg, Maite Beaumont ...

  La temporada, sota el nom 'La Força de l'Òpera', començarà el 7 d'octubre amb 'Turandot', de Puccini, una nova producció de Franc Aleu -videoartista col·laborador habitual de La Fura dels Baus- dirigida per Josep Pons, director musical del Liceu, amb la soprano sueca Irene Theorin.

  Katharina Wagner, besnéta del compositor, és la productora de 'Lohengrin', i Josep Ernst Köppingler, el de 'Il Barbiere di Siviglia', de Rossini. Dues noves produccions no vistes anteriorment al coliseu líric barceloní.

  També es representaran la sarsuela 'Doña Francisquita', d'Amadeu Vives, i l'òpera 'Alcione', de Marais, amb direcció musical de Jordi Savall, en coproducció amb el Teatre de la Sarsuela i l'Opera Comique de Paris. No faltaran tampoc 'Aida', de Verdi, amb escenografia de Josep Mestres Cabanes, i 'Carmen' de Calixto Bieito. Completen la llista 'La clemenza di Tito', de Mozart, 'Semiramide' i 'Cavalleria Rusticana'.

  Més enllà de l'òpera, també es representaran tres espectacles de dansa, com el de María Pagés explorant 'Yo Carmen' i relacionant-lo amb 'Sherezade', un concert simfònic -la Segona de Mahler-, i diversos concerts de cambra i de corals.

  La façana del Liceu començarà la rehabilitació, tant la de la Rambla com la del carrer Sant Pau, el 18 de març i està previst que aquestes obres de millora acabin al setembre del mateix any. Es tracta de l'únic element que s’ha mantingut immutable al gran teatre després del devastador incendi que va patir el 1994. El projecte és recuperar la façana d'Oriol Mestres que data de 1874.

  El Caixafòrum i el Liceu han col·laborat per portar a Barcelona l'exposició 'Òpera, passió, poder i política' del Victoria and Albert Museum de Londres.

  D'altra banda, Christina Scheppelmann, actual directora artística del Liceu és una de les persones candidates a dirigir l'Òpera de París tot i que també té altres ofertes. Per tant, és més que probable un nou comandament en la direcció artístic del Liceu.


  El Liceu celebra 20 anys de la seva reobertura en la temporada 2019/20


  Temes, tags...

  Liceu Opera Barcelona
  Notícies relacionades

  El Liceu celebra 20 anys des de la seva reobertura

  El coliseu líric iniciarà la rehabilitació de la seva façana el 18 de març. La temporada 2019/20 es duran a escena Il Barbiere di Siviglia, Lohengrin o Turandot.
  2019-03-13
  Llegir més