logo Facebook logo Twitter logo Instagram logo Mastodont


logo agendaconcerts.cat
 • Català
  Castellano

  Nou dones acusen Plácido Domingo d'assetjament sexual

  El cantant d'òpera es defensa argumentant que en aquells dies els barems eren uns altres.


  Booking.com

  El dimarts 13 d'agost ha esclatat una notícia de gran repercussió en el món de l'òpera. Vuit cantants i una ballarina -de les que només es coneix el nom de la mezzosoprano Patricia Wulf- han acusat el conegut tenor Plácido Domingo, llegenda de l'òpera i director de l'Òpera de Los Angeles, d'assetjament sexual a la fi dels anys ' 80, en conseqüència del moviment #metoo.

  El testimoni de les dones és molt detallat i asseguren que l'artista les pressionava perquè tinguessin relacions amb ell i que, si es negaven, les castigava en el seu àmbit professional donada la seva gran influència en el món de l'òpera. La presumpta conducta sexual inapropiada de Plácido Domingo era, segons apunten les dones a 'The Associated Press (AP)', un "secret a veus" dins el món operistic.

  AP ha confirmat que les dones van coincidir amb Plácido Domingo en les dates i llocs on asseguren que van patir assetjament per part del tenor espanyol i que van patir les conseqüències professionals de no accedir a les seves intencions.

  El tenor no ha volgut contestar les preguntes d'AP, en el seu lloc ha emès un comunicat en què assegura que és "dolorós sentir que pot haver molestat a algú" i que "les normes i barems pels quals ara mesurem les coses són molt diferents als del passat ".

  Concretament: "les acusacions d'aquestes persones anònimes que es remunten fins a tres dècades enrere són profundament preocupants i, tal com es presenten, imprecises. Tot i així, és dolorós sentir que he pogut molestar algú o fer-los sentir incòmodes, tant és quant de temps faci d'això i malgrat les meves millors intencions. Crec que totes les meves interaccions i relacions van ser sempre acceptades i consentides" i afegeix "reconec que els barems pels que avui ens mesurem, i hem de mesurar-nos, són molt diferents de com eren en el passat " .


  Plácido Domingo, acusat d'assetjament sexual per nou dones


  Temes, tags...

  Plácido Domingo


  Creo que todas mis interacciones y relaciones fueron siempre aceptadas y consentidas" y añade "reconozco que los baremos por los que hoy nos medimos, y debemos medirnos, son muy distintos de cómo eran en el pasado


  Notícies relacionades

  Plácido Domingo dimiteix com a director de l'Òpera de Los Angeles

  El tenor tampoc actuarà a futures actuacions per "netejar el meu nom"
  0000-00-00
  Llegir més

  Mentre EUA investiga Plácido Domingo, Europa investiga les víctimes que asseguren que les va assetjar sexualment

  Mentre el tenor espanyol ha rebut dos cancel·lacions en els EUA i una investigació de l'Òpera de Los Angeles, que ell dirigeix, a Europa rep una onada de solidaritat i la premsa furga en les xarxes socials de l'única víctima que ha donat el seu nom.
  0000-00-00
  Llegir més

  Nou dones acusen Plácido Domingo d'assetjament sexual

  El cantant d'òpera es defensa argumentant que en aquells dies els barems eren uns altres.
  0000-00-00
  Llegir més