Català · Español · English · Français · 汉语


Logo AgendaConcerts.cat

Busca concertsBusca concerts per dia

Notícies · Galeries Fotogràfiques

AgendaConcerts.Cat. Concerts i festivals musicals de tot el món. Ens importa la teva privadesa i no fem servir galetes.


Llegir en Català · Leer en Español

Després de vetar públicament a SFDK, el Bioritme assegura en un nou comunicat que no vol problemes amb el grup

El Bioritme ha publicat un nou comunicat a les seves xarxes socials després d’haver vetat públicament al grup SFDK, MC Zatu i el DJ Acción Sánchez, en pròximes edicions del festival. Una persona es va queixar al punt lila del festival, dedicat a combatre la violència masclista, perquè les lletres del grup “ferien la seva sensibilitat”. Una “comissió” del festival va voler visitar el grup sevillà després de la seva actuació, el passat divendres 23 d’agost, per comunicar-los els fets i donar-los una “formació de gènere”, cosa a la qual es va negar el mànager del grup i, després que des de l’organització del festival se’ls advertís que ho farien públic, l’entorn del grup va acceptar-lo.

No obstant això, en el primer comunicat es parla del “grau de violència del moment” i, ara, és el festival qui es nega a donar la formació. Finalment, el Bioritme publica a les seves xarxes un comunicat en el qual anuncia que no tornarà a contractar al grup sevillà amb molts detalls sobre l’entorn del grup però molt poca informació sobre fets molt rellevants.

Si la formació de gènere s’havia de rebre per contracte i a priori, com ha explicat Dj Setaquehabla –que també va actuar a la mateixa edició del festival- en un fil obert al seu perfil de Twitter, per què la comissió visita el grup després de la seva actuació? Si hi ha hagut incompliment de contracte, no s’hauria d’haver suspès l’actuació de SFDK, caps de cartell del Festival?

En el segon comunicat s’assenyala al “sensacionalisme” de la premsa en posar “en el centre de mira a les persones implicades en els fets” com “la comissió de gènere, artistes, dona que s’apropa al punt lila...” però és que el festival encara no ha revelat que és concretament el que feria la sensibilitat de l’espectadora.

No deixa de ser paradoxal després de llegir el primer comunicat, anunciant un vet sine die per SFDK al Bioritme, deixant caure sobre ells una evident sospita de masclisme, que en el segon comunicat assegurin que “volem recordar que en cap cas l’objectiu del Bioritme és iniciar una confrontació amb el grup SFDK ni persones pròximes”.

MC Zatu, per la seva banda, ha publicat diversos missatges al seu perfil de Twitter en el qual diu “Estoy aquí dándole vueltas al asunto y de momento no creo que tenga que defenderme de nada. Veamos cómo sigue.. Descansen” i “hora me toca grabar un vídeo donde se estudiará con lupa cada frase que diga para buscar la fisura por donde hacerme daño. Lo último que me apetecía era entrar en el juego de los medios de comunicación y la carnaza. ¡Que divertido!”. Entre els missatges de suport es troben Natos y Waor, Falsalarma... També anuncia la publicació d’un vídeo on explicarà la seva versió però finalment aquest arxiu no apareix al seu ‘timeline’.


AgendaConcerts.cat